top of page

INNEHÅLL

06 ALLRENT SÅPA

06 allrent såpa är framtagen för att vara så mild att den i sin egen form ska kunna användas dagligen som en mild kroppstvål. Men här utspädd med de övriga ingredienserna är den främst till för att ta bort fett och annat dylikt på hårda och tvättbara ytor.

 

Såpa anses vara den mildaste formen vid rengöring av hemmet. Vår såpa består av cocosolja, Vitamin E och Tea Tree olja.  

 

  1  

Tea Tree Oil är från naturen det starkaste och mest effektiva anti-bakteriella medel man idag har vetskap om. Orsaken till dess breda verkningsmekanism är att Tea Tree olja (ISO 4730) innehåller över 100 olika verksamma ämnen, var och en med unika egenskaper, att oskadliggöra sjukdomsframkallande bakterier och svampar utan att påverka oss människor negativt.

 

Vår Tea Tree Olja (ISO 4730) tas från familjeföretaget Bolster Family Tea Tree Farm i New South Wales, Australien. Här sker allt efter ekologiska principer där ogräsbekämpningen sköts av farmens egna får som betar mellan Tea Tree plantorna. Tea Tree oljan utvinns ur bladen från trädet Melaleuca alternifolia, och dessa träd växer endast naturligt i New South Wales, Australien.

 

Tea Tree olja används, främst i Europa, i olika hygienprodukter genom dess breda verkningsmekanism samt förmåga att läka och reparera skadad hud. Men i 06 allrent är den till för att eliminera smuts på hårda och tvättbara ytor. 

 

 

 

 

TEA TREE OIL
  2  

Ättika är naturens anti-kalk medel och även denna ingrediens klassificieras som en mycket mild rengörare. I rätt mängd tar den effektivt bort kalk utan att skada kranar, badkar, köksytor eller annat som behöver göras rent från kalkavlagringar.  

 

 

 

ÄTTIKA
  3  

Vatten krävs i en universalspray för att spä ut de aktiva ingredienserna såsom såpa, ättika och de eteriska oljorna till en rätt mängd så att de fungerar perfekt mot att ta bort kalk, smuts och fett samtidigt som innehållet inte ska påverka det material du sprayar den på. 

 

06 allrent Universalspray kan du använda på alla hårda och tvättbara ytor*. Det enda som krävs är lite olika angreppssätt med sprayen beroende på var du städar någonstans. 

 

På köksbänkar och i toalett behöver sprayen få ligga på ca 30 - 60 sekunder för att eliminera de eventuella bakterier som finns, därefter torkar du av med en ren trasa. För att optimera din städning med 06 allrent Universalspray har vi utförligare information som du finner under VÄGLEDNINGS fliken uppe vid menyn.

 

*Bör inte användas på marmor   

VATTEN
  5  

Vår ekologiska citrongräsolja är tillsatt i produkten av flera anledningar.

Vi människor tycker om när det doftar gott. Och vid städning anser många att det är en viktig egenskap,  även om det inte är doften som gör rent. Men parfymer innehåller oftast ftalater och det är något som vi bör undvika genom att det ämnet är kraftigt hormonstörande.  

 

Eterisk citrongräsolja är en naturprodukt med en naturlig fräsch citrondoft, en doft som många av oss anser doftar rent och friskt.  Doft från en eterisk olja bibehålls däremot inte i rum en längre tid, orsaken är att eterisk olja alltid är flyktig, men gör att du vid städning upplever att det doftar rent samtidigt som det faktiskt blir rent! Utöver doften har även citrongräsolja en anti-kalk samt anti-bakteriell egenskap, dock inte lika bredverkande mot kalk som ättika eller mot bakterier som Tea Tree Oil. 

 

 

 

 

 

 

CITRONGRÄS OLJA
  4  
06 allrent
450 ml
bottom of page