top of page

FÖRDELAR

Människovänlig

Fri från hormonstörande kemikalier, parfym, färgämne, ammoniak eller annat som kan påverka dig eller din omgivning negativt.

 

 

*VISSTE DU ATT? att fler och fler studier genom analys av hushållsdamm i hemmiljö visar att en "coctaileffekt" av hormonstörande kemikalier florerar i vår inomhusmiljö och kan vara direkt skadliga för oss människor, främst för våra barn och ungdomar. Vill du läsa mer, se flik historia.

  1  

06 allrent Universalspray bygger på eget familjerecept, framtaget efter personlig erfarenhet av hur onödiga tillsatser och kemikalier i rengöringsmedel kan påverka våra barn och ungdomars anatomi negativt. Vår son blev sjuk, och orsaken visade sig vara blandningen av alla de olika tillsatser och kemikalier vi använde oss i vårt hem vid städning.

 

Det tog vår familj över två år av experimenterande innan vi fann den optimala blandningen. Resultatet blev 06 allrent Universalspray som kan användas överallt på hårda och tvättbara ytor. Tuff mot både smuts och kalk samt med ett miljö- och människovänligt innehåll.

 

Vår ambition är att genom 06 allrents uppkomsthistoria uppmärksamma fler om de osynliga och ohälsosamma kemikalier vi omger oss med i vårt hem. Att hålla rent utan onödiga tillsatser eller skadliga ämnen är lättare sagt än gjort.

Med 06 allrent vill vi göra valet enklare!

 

* VISSTE DU ATT? parfym oftast innehåller ftalater. Ett ämne som används för att göra alkoholen i parfymen odrickbar. Ftalater kan vara hormonstörande och bör undvikas av främst gravida, barn och ungdomar. 06 allrent innehåller ingen parfym utan endast eterisk ekologisk citrongräsolja som ger en mild fräsch och naturlig doft till ditt nystädade hem.

Unik Formula
  2  

06 allrent rengör alla hårda tvättbara ytor och är tuff mot både smuts och kalk. Den aktiva ingrediensen mot smuts är Tea Tree Oil som är naturligt anti-bakteriell och lämnar därmed ditt kök/badrum hygieniskt rent och skinande utan onödiga tillsatser eller kemikalier.

 

 

 

Naturligt tuff mot smuts
  3  

06 allrent är en universalspray som kan användas på alla hårda och tvättbara ytor. Den fungerar lika bra på fönster och glasytor som på hårda köks- och badrumsytor (dock inte marmor).

Den innehåller enbart vatten, ättika, såpa med Tea Tree oil och citrongräsolja och är därmed en mycket mild allrengörare. För tips om hur du går tillväga se flik VÄGLEDNING

Universal Spray

 

NATURLIGTBRAVAL

 

Det bästa sättet att putsa fönster är att använda sig av en tvättpäls, gummiskrapa, klickskrapa, trasa samt vatten och såpa. Men ibland har man inte riktigt tid eller lust för en sådan "stor apparat" och då kan 06 allrent vara ett alternativ.

 

VÄGLEDNING Spraya 06 allrent direkt på fönsterytan och använd en trasa så att sprayen fördelas på glaset. Därefter torkar du glaset med en torr trasa så att ingen flammighet uppstår. Tänk dock på att aldrig putsa fönster vid solsken utan försök att göra det en dag när det är molnigt. 

 

  4  

* VISSTE DU ATT? de flesta fönsterputs som finns ute på marknaden innehåller ammoniumhydroxid och som säkerhets-åtgärd vid användning rekommenderas du att ha god ventilation, liksom att bära handskar och tvätta händerna efteråt. Orsaken till det är att ammoniumhydroxid kan vara extremt irriterande för hud och andningsorgan.

06 allrent innehåller endast naturliga råvaror och växtextrakt. Ingredienslistan består av vatten, ättika och en speciellt framtagen såpa (framställd från cocos) med den eteriska oljan Tea Tree Oil samt citrongräsolja.

 

 

 

Naturliga råvaror & växtextrakt
  5  

* VISSTE DU ATT? idag riskbedöms kemikalier en och en. Men så utsätts vi inte för dem i vår inomhusmiljö. Istället förekommer en massa kemikalier samtidigt i luften eller dammet. Kemikalier som var och en inte behöver vara farliga men tillsammans kan vara direkt skadliga. Forskarna kallar det "coctaileffekten".

 

 

Både såpa och ättika som finns i 06 allrent är milda allrengörare och lämpar sig väl mot rengöring av de flesta ytor i hemmet. Samtidigt är 06 allrent även tuff mot smuts och bakterier genom dess innehåll av Tea Tree Oil. Tea Tree är naturligt anti-bakteriell och eliminerar de flesta bakterier, svampar och porer, som är skadliga för människan, på naturlig väg utan att vara skadlig för varken människa eller miljö.

* VISSTE DU ATT? de flesta anti-

bakteriella hygien- eller hushållsprodukter som finns ute på marknaden innehåller triklosan. Triklosan kan skada människans hormoner och sägs bidra till ökade risker för att bilda bakterier som är resistenta mot antibiotika , samt skada hjärt- och muskelvävnad.

Rent med gott Samvetet
  6  
06 allrent
450 ml
HEM
kök - bad - glas
bottom of page