top of page
KÖK

Köket är en av de platser i hemmet där de flesta av oss oftast samlas, här samlas även mycket damm, smuts och bakterier på våra köksytor som inte syns. Då gäller det att hålla rent kontinuerligt, speciellt köksbänken där vi hanterar både mejeri- och animaliska produkter samt frukt och grönt.  

 

VÄGLEDNING KÖKSBÄNK: Spraya på köksbänk och låt därefter sprayen ligga på 30 - 60 sek, så att Tea Tree oljan får verka, torka därefter av med en ren trasa eller med hushållspapper. 

 

ÖVRIGA KÖKSYTOR: Spraya och torka av med ren trasa. Sprayen fungerar väl på alla hårda och tvättbara ytor, dock INTE på marmor!!

 

 

 

 

 

 

  1  

*VISSTE DU ATT? för att spara på miljön samt din konsumtion kan du tvätta dina disktrasor i diskmaskinen. Där blir dom rena och fina igen! Ännu bättre är att göra som vi gjorde förr. Gamla avlagda underlakan eller påslakan rivs upp i lagom storlek och används därefter som trasor. Dessa kan återanvändas igen, allt som behövs är en omgång i tvättmaskin. 

 

 

 

Våra badrums- och WC utrymmen innehar många osynliga bakterier och utsätts dagligen för hårt slitage. Samtidigt utsätts våra kranar, handfat och andra våtutrymmen för vatten som innehåller kalk och det blir kalkavlagringar som kan vara svåra att få bort.

 

VÄGLEDNING KALK: Här krävs förutom 06 allrent Universalspray även en diskborste. Spraya och ta ett par krafttag med diskborsten tills kalkavlagringarna börjar lossna. Ibland vid kraftig kalkavlagring krävs flera omgångar. Därefter torkar du av med en ren trasa tills kranen åter igen är skinande blank.Underhåller du dina kranar/handfat/duschutrymmen kontinuerligt kommer du att märka att Universalsprayen minskar dina kalkavlagringar och gör att du inte behöver kalka av dom lika ofta som innan.  

 

VÄGLEDNING TOALETT: Spraya i toalett samt på wc-stol. Låt sprayen ligga på en stund, ta därefter wc-borsten och borsta toaletten ren. Spola. Därefter tar du ren trasa eller helst hushållspapper (finns många bakterier runt din WC som inte syns) och torkar noga av toalettstolen. Detsamma gäller toalettringen, spraya - låt ligga på en stund - torka av. 

 

VÄGLEDNING SPEGEL: Spraya 06 allrent direkt på spegelytan och använd en trasa så att sprayen fördelas på glaset. Därefter torkar du spegeln med en ny torr trasa så att ingen flammighet uppstår. 

 

* VISSTE DU ATT? din  duschkabin åter igen kan skina blank. Allt som krävs är två omgångar med Universalspray samt borste och trasa.

BADRUM
  2  

Spraya direkt på glas/spegelytan och använd en trasa så att sprayen fördelas. Därefter torkar du av med en torr trasa så att ingen flammighet uppstår.  

 

 

 

  3  
GLAS &
SPEGEL

06 allrent är en universalspray som kan användas på alla hårda och tvättbara ytor och är en mycket mild allrengörare för hela ditt hem.  

Grön husvägg eller grönt på altangolv?

Det fixar 06 allrent! Ta en kapsyl av 06 allrent, blanda med varmt vatten i en skål och använd en borste. Skrubba på de områden som blivit gröna med 06 allrent blandningen och skölj därefter av med vatten.

Lössangrepp på pelargon eller rosor?

Spraya direkt på blomman med 06 allrent och se även till att spraya på jorden. Gör detta i 2 dagar och skölj sen av blomma och jorden med rent vatten, nu bör lössen ha försvunnit.

ÖVRIGA
UTRYMMEN

* VISSTE DU ATT? gnisslande dörrar kan enkelt åtgärdas.

Spraya lite universalspray på gångjärnet, smörj därefter in lösningen med en trasa eller papper,

problemet löst!

 

 

  5  
  4  
HEM
kök - bad - glas
06 allrent
450 ml

* VISSTE DU ATT? ett enkelt sätt att göra rent dina fina silverbestick är att använda sig av en

ugnsform (där besticken kan läggas ner i). Ta sen aluminiumfolie och täck formen med foliet. Ner med besticken på foliet, strö nu över bikarbonat och häll  sen på kokande vatten. Fascineras av hur det börjar att bubbla, men låt besticken ligga i lösningen tills vattnet blivit ljummet. Ta därefter upp besticken, en och en för att torka och putsa av dom med en ren handduk. De blir garanterat som "nya"! 

 

 

hem ljuva hem

 

bottom of page