top of page
NATURLIGTBRAVAL

Hem ljuva hem 

NATURLIGTVIS

Unik Formula

06 allrent Universalspray bygger på eget familjerecept, framtaget efter personlig erfarenhet av hur onödiga tillsatser och kemikalier i rengöringsmedel kan påverka våra barn och ungdomars anatomi negativt. Vår son blev sjuk, och den främsta orsaken visade sig vara blandningen av alla de olika tillsatser och kemikalier i de rengöringsmedel vi använde oss av i vårt hem vid städning.

 

Det tog vår familj över två år av experimenterande innan vi fann den optimala blandningen som var tuff mot både smuts och kalk samt milt rengörande,  med ett miljö- och människovänligt innehåll.

 

Vår ambition är att genom 06 allrents uppkomsthistoria uppmärksamma fler människor om de osynliga och ohälsosamma kemikalier vi omger oss med i vårt hem. Att hålla rent utan onödiga tillsatser eller skadliga ämnen är lättare sagt än gjort.

 

Med 06 allrent vill vi göra valet enklare!

 

 

 

 

 

Har du någon gång undrat om kemikalier –

i exempelvis städprodukter – har inverkan

på vår hälsa?

 

Då är du förmodligen intresserad av att läsa detta:

http://kurera.se/de-detoxade-hemmet-pa-kemikalier-och-sonen-blev-frisk

 

10 enkla tips för en giftfri inomhusmiljö

http://kurera.se/10-tips-for-en-giftfri-inomhusmiljo/

 

06 allrent  

NATURLIGTBRAVAL

naturliga råvaror & växtextrakt

RENT MED GOTT SAMVETE

10 livsstilstips

som sparar både pengar 

och minskar din miljöpåverkan

Att vara ekonomisk idag betyder även att du är miljömedveten. Att konsumera mindre är den största hjälpen när det gäller vår miljö. Att konsumera mindre betyder att du återanvänder mer, och därmed inte bidrar till ökad produktion av varor.Och att aktivt försöka bli mer miljömedveten behöver inte alltid betyda stora livsval såsom byte av bil till en elbil eller inköp av solceller (dyr kostnad men visst, fantastiskt för miljön) utan oftast är det de små valen i livet som tillsammans gör en skillnad både för dig, din plånbok samt för vår planet. Här kommer 10 (som blev 11) tips på hur du kan förändra och förbättra inte bara vår/din miljö utan även din ekonomi. 

 • Safta, sylta och lägg in

Visst, det är inte alla av oss som har en trädgård eller kolonilott med fruktträd, bärbuskar och odlade grönsaker att ta tillvara på. Men beroende på säsong finns det även hos din lokala grönsakshandlare säsongsbundna grönsaker, svampar och bär för rimliga priser. Förutom att du vet vad du får i dig så sparar du även pengar på att safta, sylta eller lägga in dina egna höst och vinterfavoriter. I år har vi satsat rejält på saltgurka, något som hela familjen uppskattar. Recept finner du under bild, högersida. 

 

 • Brygg ditt eget kaffe och ta med i termos till skola eller arbete.

Att svänga förbi fiket innan skolan eller arbetet för en kaffe kan verka enkelt. Men det är faktiskt både enklare och mer ekonomiskt att sätta på sin kaffebryggare på morgonen, som du förberett kvällen innan, och fylla din egen termos och ta med. Inte bara ekonomiskt fördelaktigt, för du betalar mindre för ett kilo malt eko-kaffe än vad du gör för en kopp kaffe på ditt lokala fik, utan du slipper även bidra till engångsmuggarna, som är allt annat än bra ur miljösynpunkt.
 

 • Drick kranvatten

Detta borde vara en självklarhet för oss alla i Sverige, men det är det inte. Vatten på flaska är en mardröm för miljön, så drick kranvatten istället. När du går på restaurang be om kranvatten. Fyll på din medtagna flaska med kranvatten vid tågstationen eller flygterminalen innan din resa. Om du inte tycker om smaken på ditt vatten, köp en vattenrenare, tips på var du kan handla en: https://halsokraft.se/sv-se/produkter/vattenrenare-glas-2l-vit-innerdel-dafi.aspx

 • Använd biblioteket

Bästa & billigaste sättet att få ta del av böckernas magiska värld utan att bli ekonomiskt ruinerad för alla de böcker du och din familj vill läsa. Enkelt, gratis samt minskar pappersmasstillverkningen och vår skogsskövling. Så stöd våra bibliotek!

 • Riv ost och grönsaker själv

Det är mycket mer ekonomiskt och miljövänligt att köpa en stor ostbit och riva ner den själv, än att köpa en riven-ost förpackning som inte bara innehåller tillsatser (för att inte klibba eller se fräsch ut) utan även är dyrare. Samma sak gäller grönsaker som t ex morötter. Om du kan göra det själv, slipper du både onödiga extra utgifter samt undviker plastförpackningar.

 • Välj allt-i-ett-produkter

Det finns många varianter av produkter som inte behövs, värst är nog rengöringsindustrin. Bara i  Sverige beräknas det finnas 7 000 olika kemiska produkter för rengöring. Det behövs verkligen INTE! Vår 06 allrent är en universalprodukt, med ett miljö & människovänligt innehåll som funkar på ALLA hårda, tvättbara ytor. Du inte bara sparar pengar utan minskar även produktionen av onödiga kemikalier samt plastförpackningar.

 • Låna verktyg gratis - ToolPool

Toolpool fungerar ungefär som en bilpool, fast med verktyg istället och det är helt gratis. Dela på borrhammare, vinkelslip eller något annat verktyg med andra, helt gratis. Sök på nätet och se om även din ort har en egen toolpool. Ni som bor i Skåne länk finns här:https://malmojarnhandel.se/2012/12/lana-verktyg-gratis-toolpool/

 • Bilpool

Dela din bilresa med en kollega. Det behöver inte vara regelbundet: bara en till två gånger i vecka gör en skillnad. Förutom att spara bensinpengar får du även chans till fantastiska konversationer och vem vet en ny vänskap på köpet. 

 

 • Förenkla din hårrutin

Hårvård kan vara rejält kostsamt och äta upp en stor bit av din budget. Vi lägger ner massor med pengar på schampo och balsam varje år som oftast är fyllda av onödiga kemikalier samt alla otaliga plastförpackningar som vi bidrar med till det ökade "plastberget". Varför inte prova skölja håret med bakpulver och äppelcidervinäger istället eller minska schamponeringen till en gång i veckan, inte bara bättre för ditt hår, din ekonomi utan även för vår miljö.

 • Använd en torkvinda

Alla borde ha en torkvinda! Det är verkligen gratis! Solsken + vind = ren & torr tvätt utan någon övrig kostnad! I de kalla månaderna, häng tvätten inomhus antingen på en torkställning eller där du har plats. Både ekonomiskt och bra för miljön! 

 • Bär med dig en 1000 kronorssedel

Genom att bära omkring med en stor sedel istället för ett kreditkort kräver det att du tänker igenom både en till två gånger innan ett köp, speciellt mindre impulsiva inköp. Ju svårare det är att köpa något, enklare blir det att motstå.

*06 allrents saltgurka

4 kg små fasta druv- eller västeråsgurkor (8-10 cm långa)

Svarta vinbärsblad eller körsbärsblad

dillkronor

1 bit pepparrot, cirka 5 cm, skalad och tärnad

1 msk vitpepparkorn

2-4 bitar hel ingefära (skalad)

SALTLAG

4 liter vatten

4 dl grovt jodfritt salt

ÄTTIKSLAG

7 1/2 dl ättiksprit, 12 %

4 liter vatten

4 dl grovt salt

Borsta gurkorna mycket väl i ljummet vatten. Blanda ingredienserna till saltlagen och låt gurkorna ligga i den 1/2 - 1 dygn. Koka upp ingredienserna till ättikslagen i en gryta och låt den kallna. Varva gurkorna i en kruka eller i stora glasburkar med väl rengjorda blad, dillkronor, pepparrot och kryddor. Häll ättikslagen över gurkorna. Lägg ev på en lätt press och bind över krukan. Gurkorna bör stå 3-4 veckor för att mogna och få den rätta smaken.

NATURLIGTBRAVALTIPSHÖRNA
bottom of page